torek, 31. januar 2012

Slap nad votlino

Prejšnji konec tedna smo imeli v načrtu veliko plezat po ledu. V soboto smo bili v Idrski beli, tam so se nekateri malo namakal pa tudi na malo plezal J, mi smo se pa samo peljal pogledat in ostali praznih rokL. Tako da smo v nedeljo imeli še večje želje plezat.
Zjutraj smo se le zgodaj zbudili in odpravili proti Tamarju. Tam je že bilo nekaj navez pred nami, ki pa so po večini plezali centralni slap. Mi smo najprej splezali slap nad votlino v katerem je že bila ena naveza za nami pa sta kasneje prišli še dve navezi, tako da nam ni bilo dolgčas na štantih. Ker se nam ni mudilo in smo res fajn plezali smo se na poti navzdol odločili še splezat enostavno grapo po kateri prideš do smeri Bla, Bla, Bla, katera pa je bila za nas malo pretežka. V obeh smereh, ki smo jih plezali je bil led zelo različen. Ponekod je bil zelo trd drugje pa ravno nasprotje, da je kar vlekel cepine vase.
Na koncu smo ugotovili, da smo tako uživali, da smo pozabili gledat na uro, tako da nas je na poti nazaj pri koči ujela tema.
Ajaaaa, Primož in Borut sta v ledu plezala prvič in sta se odrezala z odliko, BRAVO.

Ni komentarjev:

Objavite komentar