sreda, 5. junij 2013

TEKMOVANJE V ŠPORTNEM PLEZANJU ZA OSNOVNOŠOLCE

ORGANIZATOR – PLANINSKO DRUŠTVO ŽIRI

Informacije: Damijan Dolenec, 040 514 560, damijan[pika]dolenec[afna]gmail.com

Datum in kraj
Sobota, 8. junij 2013, v veliki telovadnici OŠ Žiri

Pričetek tekmovanja
9:15: za vse kategorije - otroci naj pridejo na tekmo ob 9:00

Kategorije
Tekmovalci:
• najmlajši učenci in učenke (1.-3. razred), letnik 2004-2006
• mlajši učenci in učenke (4.-6. razred), letnik 2001-2003
• starejši učenci in učenke (7.-9. razred), letnik 1998-2000

Prijave
Prijava naj vsebuje ime in priimek tekmovalca, letnico rojstva in kraj bivanja. Prijave pošljite na elektronski naslov damijan[pika]dolenec[afna]gmail.com oziroma sporočite na gsm: 040 514 560.

Pravila
Smeri bodo narejene po barvah, tako da bo za posamezno kategorijo veljala samo določena barva oprimkov. Tekmovalci bodo plezali najprej kvalifikacijsko smer in nato nadaljevali s finalno smerjo, v kolikor bodo v prvi smeri dosegli vrh.
Tekmovanje bo potekalo na način, ki se imenuje flash. To pomeni, da bodo tekmovalci lahko gledali tekmovalce, ki bodo plezali pred njimi. Vse kategorije bodo plezale z varovanjem z vrha.
Vsem tekmovalcem se bo meril čas vzpona, ki bo odločal o mestu v primeru enake višine. V primeru enake višine in časa si tekmovalca delita mesto. Čas se meri od dviga obeh nog od tal do padca. Če tekmovalec doseže vrh, se čas ustavi, ko zadrži zadnji oprimek z obema rokama.

Posebna navodila
Plezalne pasove (če je potrebno), vrvi, varovalne pripomočke in varovalce bo priskrbel organizator tekme. Tekma bo bolj družabnega značaja in zahtevnost smeri bo temu prilagojena, tako da je primerna za vse otroke.
Mentorji oziroma spremljevalci otrok bodo poskrbeli za ogrevanje pred tekmo ter za red in disciplino med svojimi varovanci.

Ni komentarjev:

Objavite komentar