četrtek, 1. maj 2014

Rovinj 2014

Letos smo Rovinj organizirali prve tri dni maja. Vremenska napoved sicer ni bila zelo optimistična, ampak smo jo glede na napoved kar dobro odnesli. Še dobro, da se stene tak hitro sušijo. :)

Večina udeležencev se je nahajala na skupni točki v kampu Polari, kjer so ob vrnitvi s plezanja potekale raznorazne aktivnosti, od odbojke, nogometa, petelinčkov, plavanja (za ta pogumne) in pa seveda, kuhanja in pomivanja posode :D

V četrtek smo začeli s plezanjem v sektorju B1, in šele po dobrih dveh urah nas je prvič napralo. Tako smo bili ob 13h že vsi na makarončkih v kampu, popoldanski sonček pa nam je vcepil optimizem. Ujeli smo še popoldanski triurni plezalni termin vse do sončnega zahoda, je pa začuda popoldne tako žgalo, da je sončna krema krožila non-stop.

V petek smo upali na vsaj podoben, če ne že boljši scenarij. Plezalne urice smo zopet razdelili, seveda zgolj po sili razmer, na dopoldanski in popoldanski termin, tokrat oba zaključena ob bučni spremljavi groma in obilnih ploh.
petkova skupinska

Sobota pa je bila krasna, saj smo imeli le nekaj pršenja, ki pa nas ni preveč motil. Tako smo izpeljali nemoteno dopoldne, ki ga je kronala Neža Pisk, ki je brez problema preplezala 6b. Vse dni so bili poleg 13 naših malih plezalcev aktivni tudi njihovi mlajši bratci, sestrice, očkoti in mamice, tako da so bili štriki zmeraj polni. Zaradi deljenih terminov smo preplezali prav vse sektorje :))

Rada bi pohvalila vse, ki so sodelovali pri izpeljavi letošnjega Rovinja, še posebej družino Jesenko, Demšar, Jureta Piska in pa Rovtarsko navezo :) Iz spremenljivega vremena smo s skupnimi močmi potegnili največ možno, hkrati pa menim, da so se otroci prav vsak dan naplezali do maksimuma. Odnesli smo jo brez poškodb, razen nekaj prask pri nočnem kopanju (:D) in dveh žuljev zaradi mokrih superg.

Se pa vsi veselimo naslednjega leta :))


Špela







Ni komentarjev:

Objavite komentar