sobota, 13. februar 2016

IRCC 2016 - prva tekma

V soboto se je s tekmo v Hermagorju (Avstrija) začel letošnji pokal IRCC. Vremenska napoved je bila k sreči točna, tako da nam je bil sneg napoti samo prvih 10 metrov (+ jutranje ogrevanje z lopato). Tokrat smo šli na pot z dvema tekmovalkama: Niko in Nežo.

Ko smo uredili formalnosti s štartninami, sta punci začeli z ogrevanjem, ker sta imeli povsem različna urnika (Nika ob 10ih in Neža ob 14ih) sta se izmenjali v vlogi tekmovalke in trenerke (jaz pa sem bil samo prevoznik :-)
Boulder sobica za ogrevanje


Glavni prostor, ljudje se počasi nabirajo
Ob 10ih se je začela tekma mlajših kategorij.


Nika Q2
 Po končanih kvalifikacijah je bilo jasno, da se Nika ni uvrstila v finale (končala je na 10. mestu, v finale pa gre prvih 8), tako da smo imeli kar nekaj časa do nastopa Neže.

N&N
 Neža je tik pred začetko izvedela, da U14 že pleza v vodstvu. K sreči je navajena plezanja "naprej", tako da je to ni vrglo iz tira.
Neža Q1


Neža Q2
Po napaki (bolj napačni odločitvi) v drugi smeri je počasi postalo jasno, da se bo finale tudi Neži izmuznil, tako da smo potem kar hitro odpravili proti domu.

Z Niko niti nismo imeli nobenih pričakovanj, saj po lanski dolgotrajni bolniški odsotnosti še ni v polni formi, tako da je njeno 10. mesto povsem lep uspeh. Nežo sem pa nekako pričakoval v finalu, a se tokrat ni izšlo. Vseeno smo imeli pa lep izlet in vsi smo se imeli fajn.

Posnetka plezanja sta pa na mojem youtubu

Ni komentarjev:

Objavite komentar