ponedeljek, 1. maj 2017

Rovinj 2017

Spet je bilo leto okoli in s tem tudi naš plezalni tabor v Rovinju. Plezalnih počitnic se je udeležilo 10 družin in vse skupaj približno 45 udeležencev. Z Nežo smo prispeli v Rovinj že 2 dni pred začetkom in si ogledali plezališče, ki ga je večer prej kar dobro opral dež. Srečo smo imeli z vremenom, saj ni bilo niti kapljice dežja med taborom.

Nekaj družin je prispelo že v petek, ostali pa so se nam pridružili v soboto. Ker nam je bilo vreme naklonjeno in so bile stene suhe smo uspeli preplezati vse sektorje, tudi sektor E- ''Oasis'', ki ga prejšnja leta večino kart nismo mogli plezati zaradi blata in dežja.

V soboto, 29.4. je dopoldne večina družin prispela in postavila šotore. Po kosilu je sledil zbor pred kampom in nato plezanjeeee :-) Plezanje smo 'tradicionalno' pričeli v zgornjem sektorju A in B. Glede na to, da se je plezanju pridružilo veliko staršev, je vse potekalo hitro in brez težav. Nekateri bolj izkušenih plezalcev se je preizkusilo v nekoliko težjih smereh, kot so Jež (6c), Veliko plavetnilo (7a), Zimmer frei (6c) itd.

V nedeljo po jutranjem zboru smo s plezanjem pričeli v sektorjih C in D, v katerih smo vaditelji preizkusili tudi naše znanje prevezovanja s sidriščih. Kljub temu, da smo imeli sončen dan je bilo na čase, ko je zapihal veter v senci kar mrzlo, zato topla oblačila niso bila odveč. Pod večer so nekateri preživljali čas od piknikiranju, družabnih igrah in tudi kopanju.

Zadnji dan, se pravi v ponedeljek smo se preselili v spodnji sektor. Največ časa smo preživeli v sektorju E, kjer ne plezamo vsako leto, smeri pa so tam res dobre. Preplezali smo tudi večino sektorja F/I. Ker so bila v sektorju G (ob morju), kar sibirske razmere se tam nismo zadrževali veliko časa, so se pa najboljši plezalci preizkusili v smeri Grappa (7a / 6c+).

Plezali tabor je potekal brez težav, zahvala gre Neži Buh, družini Pisk in Demšar. Hvala tudi vsem ostali, saj brez vašega plezalskega znanja plezanje ne bi potekalo brez težav.
Hvala vsem za udeležbo in se vidimo drugo leto :-) !!

P.S. Povzetek tabora je malo pozen, zaradi moje mature.

Karin

P.S.2 Objavljen pa še malo kasneje, zaradi moje lenobe :-( Damijan

























 

Ni komentarjev:

Objavite komentar