sobota, 04. november 2017

Plezalni dan

Uspešen plezalni dan v plezalnem centru
Bricalp!

V soboto, 4. 11. 2017, smo se z Nežo in skupino 11 otrok odpravili na plezalni dan. V načrtu smo imeli odhod v Vipavo, ampak smo zaradi slabe vremenske napovedi spremenili načrte in se odpravili v Sveti duh pri Škofji Loki. Tam je plezalni center Bricalp, ki je v primerjavi z našo steno v Žireh kar velik. Stene za plezanje so zelo razgibane, tako da vsak najde nekaj zase.
Plezanje smo pričeli na visokih stenah, ki so jih otroci plezali hitro in brez strahu, seveda je vse potekalo gladko in brez zapletov (Pohvala otrokom 😊!). Po slabih dveh urah plezanja je nastopila huda lakota, zato smo si vzeli čas za kratek odmor in malico, saj imajo v centru v zgornjih prostorih urejene mize in klopi.
Po malici smo napeljali še nove smeri, ki pa so bile malce težje. Vsi smo se pomerili v eni kar zelo težki smeri. Od otrok jo je preplezal edino Rok, katerega je na poti do vrha spremljalo burno navijanje soplezalcev. Za super odplezano smer si je prislužil “tavelko milko”, ki kje bila v motivacijo tudi vsem ostalim, vendar na žalost neuspešno.
Napeljali smo tudi smer čez previs, kjer se je odlično odrezala Glorija. Preplezali smo še nekaj smeri in se soglasno odločili, da je čas za odhod domov. Ob čakanju na prevoz smo imeli ponovno čas, da se okrepčamo in nato smo se utrujeni, a z nasmehom na obrazu odpravili proti Žirem.

Zahvaljujem se Neži B. za pomoč pri vodstvu in organizaciji ter Juretu P. za pomoč pri prevozu.

Seveda pa gre zahvala tudi staršem za zaupanje in otrokom za udeležbo. Bilo je super!
Ni komentarjev:

Objava komentarja