ponedeljek, 6. maj 2019

ROVINJ 2019


Tradicionalno plezanje v Rovinju je letošnje leto bilo še posebej zanimivo, saj se nam je pridružilo kar 17 otrok, ki se redno udeležujejo treningov športnega plezanja v Žireh. Z nami je plezalo tudi 7 njihovih bratov in sester, ki so bili plezalci v preteklosti ali pa so se v plezanju preizkusili prvič. Tako je bilo v Rovinju skupaj 55 udeležencev. 


Skupinska fotografija
 
Glede na slabo vremensko napoved, nam je vreme bilo na koncu zelo naklonjeno in smo vse tri plezalne dneve imeli sonce. Prvi dan (1.5.2019) smo se po zboru ob štirinajstih odpravili v zgornji sektor B1. Najprej so se otroci z Evo ogreli, medtem ko smo starejši napeljali smeri. Po tem smo še obnovili znanje in pravila plezanja v naravnih plezališčih, potem pa akcija -- > čelade na glave in gremo. 


Ogrevanje je pomemben del treninga



Prvi otroci že zagreto čakajo, da bodo preplezali prve smeri

Po osnovnih smereh za ogrevanje v sektorju B1, smo napeljali smeri še v sektorju B3, ki je bil še na bolj sončni in topli legi plezališča. Tukaj so se nekateri spopadli že z nekaterimi malce težjimi smermi. Plezanje smo prvi dan nadaljevali v sektorju B4, kjer so starejši  napeljali še nekaj malce težjih smeri. Prav kmalu je bila ura 18.30, ko smo začeli počasi zaključevati prvi plezalni dan. 


Na taboru se nam pridružijo tudi ''bivši'' plezalci --> Marko v akciji :)
Drugi plezalni dan (2.5.2019) je potekal po planu, tekoče brez težav. Glede na zgodnjo uro prihoda v plezališče smo imeli veliko izbiro smeri. Pričeli smo v desnem sektorju B4 v smereh od ponedeljka do petka. V nadaljevanju smo napeljali še razmeroma nove smeri desno od tega sektorja. 

Smeri so že pripravljene, otroci pa v nizkem štartu :)

Pred plezanjem preverimo pasove in čelade

Najmlajši plezalec Drejc

Med plezanjem je bil čas tudi za kakšen ''selfi''

V najbolj skrajnem delu sta bili dve zelo lepi smeri, v katerih so se preizkusili tudi starši. Zelo pohvalno!! Tako so lahko tudi oni videli, kako poteka plezanje; vse od privezovanja, plezanja in spusta do tal. Vreme je bilo res super, sonce in nebo brez oblačka. Uroš in nekaj bolj izkušenih otrok je napeljalo tudi par smeri, ki so jim ostale od prejšnjega dne nepreplezane (sektor B4). 

V plezanju so se preizkusili tudi starši

Nekateri smo v plezališče prišli peš...

...drugi pa so prikolesarili.

Zadnji plezalni dan smo pričeli z malce dvoma o tem kakšno bo vreme, saj je naš prihod v plezališče pospremilo par dežnih kapelj. Kljub temu smo se pripravili na plezanje, napeljali smeri in smo bili odločeni da bomo tudi zadnji plezalni dan izkoristili v celoti. Tradicionalno smo plezali v spodnjih sektorjih Oasis in D. Sektor Oasis je res lep sektor, zavit v gozdu, ki nudi super zaščito proti vetru in skriva par res lepih smeri. Tukaj so se nekateri preizkusili tudi v vpenjanju, nekateri mlajši bratci in sestrice so tukaj tudi prvič plezali.


V sektorju Oasis je bilo kar mal ''gužve'' :)


Rok, Tinkara in Teo

 Na drugi strani spodnjega dela je sektor D, ki je namenjen plezanju za zadnji dan, saj je skala tukaj malce bolj ostra in ''bode'' v prste. Tukaj so najbolj zanimive smeri: Nočno kupanje (5b, 15 m), Neocid (5c+, 13m), Voglia di fresco (6a+, 10 m), Duvet di maiale (6a+, 7 m). V teh smereh so se preizkušali otroci, kot tudi tisti starši, ki plezajo z nami. Za zaključek smo v šli še v zgornji sektor B1, preplezat smer Slalom, nato pa nas je začel preganjati dež in smo tako s plezanjem zaključili. 

V sektorju D smo bili zadnji dan sami
Teo v smeri Slalom


Čas za odhod domov...
Zahvaljujem se staršem za zaupanje. Hvala vsem za pomoč pri zagotavljanju varnosti otrok, hvala za izposojeno opremo in hvala za obilico dobre volje!!

Upam da se vidimo tudi drugo leto!! 😊
 

Karin Jesenko
Ljubljana, 6.5.2019
               



























Ni komentarjev:

Objavite komentar