torek, 20. julij 2021

Slovenska bakla v Žireh, OI Tokio 2021




V sklopu potovanja Slovenske bakle po občinah po celotni Sloveniji, se je le ta ustavila tudi v Žireh. V torek, 20.7.2021 je ob 14ih pričela svojo pot bakla iz Nordijskega centra Žiri, kamor sta jo iz Gorenje vasi prinesli smučarski skakalki Nika Križnar in Ema Klinec. Pot je nato nadaljevala proti centrom Žirov pa vse do nove športne dvorane. Po poti so jo spremljali žirovski športniki (Neja Filipič, Katja Pivk, Andraž Jereb, Erika Jesenko, Luka Tavčar...) in številna športna društva (AO Žiri, NK Žiri, Floorball klub Žiri, Trim As, Top Fitness, Judo klub Žiri, Sportka...). Dogodka so se udeležili tudi člani olimpijskega komiteja, župan mag. Janez Žakelj in ostali organizatorji, ki so poskrbeli, da je dogodek potekal tekoče in brez težav.

V sklopu dogodka smo Karin Jesenko, Teja Bogataj, Nejc Filipič, Tadej Filipič ter Eva, Maja in Špela Pisk. Tekli smo skupaj z Nejo Filipič in županom: mag. Janez Žakelj. Poleg našega društva je tekla z nami ekipa Trim As. Naš del poti je bil od stadiona pa do vhoda pred športno dvorano, kjer je bil tudi cilj in zaključek.

Prilagam kratek opis Slovenske bakle in nekaj slik iz današnjega dne.

Hvala vsem za udeležbo, kot tudi organizatorjem za popestritev olimpijskega vzdušja!




Karin Jesenko














____________________________________



Vir: https://bakla.olympic.si/

Slovenska bakla je simbol povezovanja. Z njenim popotovanjem po Sloveniji v spremstvu njene ambasadorke Urške Žolnir Jugovar in tekačev, nosilcev plamenice, želimo povezati občanke in občane iz vseh 212 občin, v njih prebuditi jekleno voljo in širiti vrednote olimpizma.

Soočanje z nepredvidljivimi okoliščinami globalne razširjenosti koronavirusne bolezni nas je vse osupnilo, a hkrati utrdilo v veri v upanje, svetlobo. Zremo naprej. Močnejši. Imamo Slovensko baklo. Imamo olimpijske sanje. Imamo Tokio!

Slovensko baklo je izdelala Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla. S svojo strategijo sponzorstev v športu pod blagovno znamko Jeklena volja in z ambasadorko Petro Majdič prebuja jekleno voljo v ljudeh. Skupina SIJ je sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez.

Ni komentarjev:

Objavite komentar