sobota, 16. februar 2013

iRCC 2013 - druga tekma

Z manjšo ekipco smo se odpravili v Hermagor (Šmogor) v Avstriji na drugo tekmo lige iRCC (prvo tekmo smo žal zamudili).
Tekma je potekala v plezlnam centru http://www.kletterzentrum-hermagor.at/, ki je odličen (glede na našo stenco).

Format tekmovanja je sledeč: 2 kvalifikacijski smeri (flash) + finale za 8 najboljših (na pogled). Zanimivo je, da so vsi rezultati na voljo v živo sproti na spletni strani.

Nika je dosegla 7. mesto, potem ko je po napaki v finalu (7a) pokvarila svojo uvrstitev iz kvalifikacij. (V drugi kvalifikacijski smeri (6c) pa je dosegla celo drugo najboljšo višino).
Žan je bil zelo konsistenten in je v finalu (7c+) obdržal doseg iz kvalifikacij (7a in 7b) - 7. mesto.
Karin pa je bila na tekmi bolj z rekreativnimi nameni in si je na koncu po dveh kvalifikacijskih smereh težavnosti 6c delila 14. mesto.


Razglasitev, ki jo je Nika komentirala - eden mi je nekej govoril samo jaz sem razumela samo : "bla bla bli bli bla"

Karin v drugi  kv. smeri

Žan v prvi kv. smeri

Same smeri so bile dokaj zanimive / tehnične - obvezno je bilo potrebno stopati na trenje, uporabljati reliefe na steni. Nika je imela v prvi kv. smeri veliko težav s samimi sloperji,...
Smo pa nabrali kar nekaj novih izkušenj: Nika je bila prvič v izolaciji in potem, ko je prišla na ogled smeri, ni vedela, da je njena smer označena z napisom U10/female :-)

Še nekaj malega o iRRC - InterRegional Climbing Cup. Za to ligo smo namreč izvedeli bolj po naključju in na noben način mi ni uspelo ugotoviti, kdo vse lahko tekmuje. Šele preko emailov sem izvedel, da lahko tekmuje praktično kdorkoli iz te regije (Ita, Aut, Slo, Nem, Hrv, Cze, Mad). Prijave pa se odda preko strani http://www.wettklettern.org, štartnino pa se navadno plača na licu mesta. Zanimivo mi je, da KŠP bolj ne spodbuja oz. obvešča klubov o raznih takih ligah, saj 4 tekme vzhodne ali zahodne lige pač niso zelo veliko.

Video posnetek naših plezalcev bo mogoče na voljo v kakšnem tednu :-) No je že: Nika na začetku, Karin pri 5:00, Žan pa pri 9:04:

Ni komentarjev:

Objavite komentar