sreda, 13. februar 2013

Maltatal 2013

Herzlich Willkommen im Winter bei uns im Maltatal!


Na ta kulturno-podaljšan vikend smo se ledni navdušenci lotili avstrijske ledno-plezalne meke – doline Maltatal. Seveda z željo splezat čim več lepih slapov. Prvi dan smo po približno dveh urah in pol prišli do izhodišča – parkirišča ob osrednjem delu slapov pri koči Ghf. Hochbrucke. Cesta od cestninske (začetka gorske poti) do tja je plužena, ni pa posipana in povsem očiščena, tako da bi skoraj potrebovali verige. Skoraj, če se ne bi Bejži spomnil, da gre rikverc bolje in smo tako prišli gor ritensko. Vseeno pa priporočamo verige J.


Tam smo bili še kolikor-toliko pravočasno, za nami je prihajalo več in več navez (zarad praznika predvsem slovenskih) in vse skupaj je spominjalo na Črni Kal na kak lep sončen primorski dan. Po plezanju smo poiskali naš penzion in se odpravili v mesto. Sklepčno ugotavljamo, da Gmund ni kak žur in da tudi z gledanjem tv-ja ni nič narobe…


Zaradi gužve prvi dan smo se za drugi dan odločili, da je pametneje iti nekoliko višje po dolini, najti kak manj oblegan slap. Tako smo bolj proti koncu doline našli dva precej dolga, prijetno težka in osamljena slapova. Za zadnji dan pa je del ekipe plezal , drugi del ekipe pa se je zaradi poškodb odločil za daljši sprehod J.


Tura je bila super, predvsem pa smo si ogledali teren (vsi smo bili tam prvič) in definitivno se še vračamo.


Ivan



Plezali smo – Borut, Grega, Luka in jaz:


I. dan
Wintasun 155 m (WI4+) - Grega & Luka
Gamschek 245 m (WI4+) – Borut & Ivan

II. dan
Mariner 360 m (WI?) – Luka & Ivan
Marimpel 360 m (WI?) – Borut & Grega, Luka & Ivan

III. dan
Strannerbach 550 m (WI3) – Borut & Grega


Uporabne povezave:
http://maltatal-alpin.at/english/index_e.htm
http://www.malta.gv.at/winterpension-familienurlaub-badeurlaub-maltatal.htm
http://www.plezanje.net/climbing/db/showIceValley.asp?valley=783


SLIKE

Ni komentarjev:

Objavite komentar