sobota, 11. maj 2013

Dabarski kukovi 2013


Za prvomajske se je del Žirovskih plezalcev ponovno odpravilo plezat v Daborske kukove. Letos smo bili tam že drugič in smo malo poznali situacijo. Vedeli smo, da moramo seboj vzeti dosti pijače, dosti vode in takšno hrano, ki se ne pokvari takoj prvi ali pa drugi dan v glavnem vedeli smo, da moramo tiste čevape takoj pojest.  

Prva smer se je za naju z Borutom začela obetavno. Prideva pod steno, hitro najdeva smer se prveževa, rečeva dabar plezej, jest stopim na majavo skalo, ruzak pade za to skalo, Borut pobere ruzak iz za majave skale in v tistem trenutku jest stopim dol, skala se pa more prevrnt nazaj, lih na Borutov prst. Borut je za tist dan opravu z plezanjem in že koval načrte kako bo oblazil vse gričke tak okoli. Na srečo ni bilo hujšega in je drugi dan lahko plezal. Ivan in Gregor sta v času najinih kolobocij splezala Ma Jo (6a), Pri plezanju Attraverso I arcobaleno (6b, A1) sem se jima pa še jaz pridružil, tako da sem tudi jaz imel tisti dan nekaj od plezanja.

Robert in Janja prav tako prvi dan nista imela sreče. Hotela sta plezati Altweibersommer (5c) ampak sta zgrešila v levo in splezala Vamos a la plaja (6b+), poleg tega da sta zgrešla namenjeno smer se jima je pa še štrik pri abzajlajnu zataknil, tako da sta preostanek dneva porabila za reševanje štika iz stene.

Preostali dnevi plezanja v Daborskih kukovih so bili poleg manjših nezgod predvsem iskanja nekaterih smeri in šutanja v meča zelo uspešni, tako da smo imeli na koncu vsi plezanja že čez glavo.



Plezal smo:
Zima bochina (6b+) – Ivan, Bejži
Vamos a la plaja (6b+) – Rober, Janja, Borut, Gregor
Altweibersommer (5c) – Robert, Janja
Tempo vulcan (6a) – Robert, Gregor, Borut, Ivan, Bejži
Bibl und Bubl (5a) – Robert, Janja
La forza dell ignoranza (6b) - Robert, Gregor, Borut, Ivan, Bejži
La figlia del Capitano (5c) - Robert, Janja
Ma Jo (6a) – Ivan, Gregor
Attraverso I arcobaleno (6b, A1) – Ivan, Gregor, Bejži
Il trono di Plutone (6a) - Ivan, Gregor
Geierwally (6a+) – Borut, Bejži
Il Risveglio dei Macherini (5c) – Robert, Janja
Elvis (6b+) – Borut, Bejži
Tempus Vernum (6b) – Borut, Bejži



Ni komentarjev:

Objavite komentar