sobota, 23. november 2019

Plezalni dan BricAlp, 23.11.2019

Danes 23.11.2019 so na svoj račun prišli otroci, ki obiskujejo treninge športnega plezanja v Žireh. Z Emo, Evo in Žigom smo se dogovorili, da peljemo skupino 17ih otrok na plezalni dan. Za prvi plezalni dan v letošnjem letu, smo se odločili, da se odpravimo v že znano plezališče v Škofji Loki --> BricAlp.



 
Zjutraj smo se ob 8.30 zbrali pred telovadnico v Žireh in se razvrstili v avtomobile. Tokrat so za prevoz poskrbeli starši, ki so poleg svoj otrok peljali še enega otroka ali dva v Škofjo Loko in nazaj. 
Ob prihodu v plezalni center smo se najprej pripravili na plezanje, se ogreli in ponovili pravila plezanja. Med ogrevanjem otork sva z Emo napeljali par smeri, tako da je plezanje steklo kot po tekočem traku. 



Tekom dneva so si zastavljali otroci različne cilje, med njimi je bila tudi ena zelo velika želja večine: vpenjanje smeri. Zaradi velikega zanimanja, sem se odločila, da jim to tudi omogočim. Del stene je namreč idealen za plezanje "naprej". Tistim, ki so se v tem preizkusili prvič sem namenila tudi nekoliko več časa in sem celotno smer z njimi preprezala na vzporedni smeri. Vsi so vpenjanje odpravili z odliko.





Ob 11.30 smo imeli pavzo, da smo pomalicali.



Najprej po malici pa smo se spomnili tudi, da je obvezno narediti skupinsko sliko. Na pomoč so nam priskočili plezalci iz PD Matica in nastala je prav prikupna skupna slika.


Plezali smo do 14.45, nato pa smo počasi pričeli s pospravljanjem in odhodom domov.

Zahvalila bi se vsem za izposojo opreme, za prevoz in pa trenerjem za pomoč v plezalnem centru. 






PS. Bili smo super prepoznavni po novih plezalskih majčkah in jopah.













Ni komentarjev:

Objavite komentar