sobota, 30. november 2019

Tečaj za starše o osnovah plezanja

Spet je za nami uspešen plezalski teden! 🧗💯🤩
Preko zadnjih let sem se ob stiku s starši začela srečevati s prošnjo o izobraževanju staršev na področju plezanja. Seveda je potrebno vsako priložnost in pobudo izkoristiti, zato da povečamo našo "plezalno družino". Tako smo po mesecu dogovarjanj in usklajevanju idej končno dorekli potek tečaja za starše.
V sredini oktobra razpošljem maile in preverimo stopnjo dejanske interesiranosti staršev, ki je presegla moja pričakovanja. Zanimanje je izrazilo približno 25 staršev, na samem tečaju pa se nam jih je pridružilo 19.
V soboto 30.11.2019 smo se zbrali v telovadnici in sprejeli dve skupini bodočih plezalcev. Najprej smo si malce ogledali opremo, Gašper je predstavil vse osnove, nato pa je sledila demonstracija plezanja. Po demonstraciji pa seveda --> akcija!
Razvrstili so se v pare in plezanje se prične. Jaz, Gašper, Luka in Uroš smo skrbeli, da je bilo njihovo plezanje varno in smo jih pod budnim očesom nadzorovali ves čas.
Sobotno dopoldne je minilo brez večjih težav, poln adrenalina in navdušenja. Z tečajniki se dobimo prihodnji teden, da ponovimo vse znanje, ki so ga prejeli konec tedna. Nato v kratkem sledil še tečaj z osnovami varovanja in vpenjanja.

Zahvalila bi se staršem za udeležbo na tečaju. Seveda gre zahvala tudi Gašperju, ki nam je omogočil samo izvedbo tečaja in je bil pripravljen deliti z nami njegove izkušnje in znanje o športnem plezanju. Hvala tudi Urošu in Lukatu za pomoč!

Spodaj si lahko ogledate tudi par foto utrinkov.
📸Karin Jesenko




















Ni komentarjev:

Objavite komentar